Nägu Juuksed Keha ja toitumine Ilusoovitus
Kollektsioon Stiilivihjed Staari stiil Disain Pildigaleriid
Foorum Kosmopoliitne Fitness Suhted Sotsiaalia
Arvustused Persoon Mitmesugust Maru köögis
Johanna Epp Maria Liisa Keilit
Lastefond

BREKETID - kel kogemusi, palun vastake! :)

Poste 16
Lk: <<1  | >>

mina, 28.12.2009 23:00

Tere

Kes ise breketeid kandnud või kelle õdedel/vendadel või sõpradel nendega kogemusi:

Kas te oskate öelda, kas breketid muudavad diktsiooni? Kas nendega rääkida on täpselt sama, mis enne või tuleb sellest susisev -s ja muud veidrused? :P Mul oleks vaja hambaid kohendada, aga samas ei tahaks väga nö pudikeelseks ka muutuda.

Kunagi olid mul klambrid ja need tegid küll rääkimise üsna võimatuks. Breketid on ainult hammaste küljes, mitte pooleldi kurgulaes nagu klambrid:D Seega ma loodan, et diktsioon nii hullult ei muutu. Aga siiski, tahaks kuulda teie kogemustest. :)

1 inimest 1st pidas allolevat postitust tarvilikuks.

B, 30.12.2009 15:06 

klambritega ongi lugu teine, nagu sa ütlesid s hakkab susisema jne. Breketid ei muuda midagi, vähemalt mul ei muutnud. Alguses olid lihtsalt harjumatud ja see on ka kõik :)

Kas ülalolev postitus oli sulle tarvilik? 

0 inimest 0st pidas allolevat postitust tarvilikuks.

A, 30.12.2009 15:41 

Sama siin... ei muutu midagi ja paari nädala pärast ei tunne ka, et need sul üldse suus on.

K, 31.12.2009 01:33 

Ma ka alguses kartsin neid, aga siis kui pandi ja olid nädala umbes olnud, siis oli isegi parem rääkida kuidagi ja nüüdseks nii harjunud juba :)

V ., 31.12.2009 20:38 

Ohh, kui teil nii tõesti oli, siis teil ikka vedas . minul nt. oli ikka päris suur jama nendega, kõige hullem oli see, et breketite ääred, mis vastu põske (seespool) olid, tegid mu põsed seest poolt katki, kõik oli hullult valus jne ... ning siis see S oli minul susisev ja R oli ka vist natuke teistsugune, kuid see oli ka mõned nädalad, see põse asi kestis vist rohkem, kuid lõpptulemus ... kõik see valu oli seda väärt, sest nüüd kui mul neid enam ei ole, on mu hambad 100 korda paremad kui enne, kõik on korralikult reas jne .

L, 07.01.2010 00:07 

Minul oli ka alguses ikka päris valus nii hammastel kui põskedel, kuid diktsiooni see küll ei mõjutanud. Ning valu kadus ka nädala jooksul. Kindlasti tasub vajadusel breketeid kasutada ja mida varem seda parem.

K., 07.01.2010 02:16 

Mul on hetkel breketid. Juba 8 kuud on olnud. Ja kõne pole mitte üldse muutunud. Kõne on pigem raudkindel kui pudikeelne ! :)

Siiri, 07.01.2010 15:45 

Kas keegi võiks mulle öelda, miks neid breketiteks nimetatakse? Millel see nimetus põhineb?

M., 13.01.2010 00:40 

Ma arvan, et see võib olla eestikeelne mugandus inglisekeelsest sõnast "braces", mis tõlkes tähendabki hambaklambreid.

A, 13.01.2010 15:23 

Minul olid breketid 1,5 aasat. Alguses olid loomulikult valus ja ebameeldiv, sest hambad ju liikusid. Samuti olid põsed seest katki tagumistest traatidest. Pärast läks kõik üle. Aga kindlasti soovitan panna pärast breketeid toetavad traadid,mida arst ka soovitab panna. Mina neid ei pannud ja nüüd kahetsen, sest üks hammas on aastatega tagasi nihkunud.

J., 13.01.2010 18:09 

Minul ei juhtunud hääldusega küll midagi, ei hakanud s-susisema vms. Kuid mõnel sõbrannal küll läks keel päris sõlme nendega. Eks see oleneb inimesest endast.
Mina ka valu üle ei kurda, natukene oli valus, aga see ju ka loogiline, kui hambaid ikka nihutatakse.
Minul olid breketid suus alla pooleteise aasta, kuigi alguses öeldi, et arvatavasti kaks aastat või üle selle.
Ära karda ja tee asi ära ;) Otsi kindlasti ka hea arst! ;)

M., 13.01.2010 19:58 

Mina kandsin breketeid umbes 8 kuud ainult ja selle ajaga sai hambumus korda. Mul oli rohkem kerge iluviga, kui tõsine probleem. Alguses oli vaja harjuda, kuna esimesel nädalal on hambad väga hellad. Diktsioo väga palju ei muutu. Mõne hääliku välja ütlemine nõuab lihtsalt pisut rohkem vaeva. Söömisega on küll lood teisiti. Ma vältisn pool aastat väljas salati söömist, kuna breketite vahele kipub toitu jääma ja roheline brokkoli hammaste vahel ei ole just eriti veetlev.

Ega eriti midagi su elus ei muutu ja breketid on igati väärt välja kannatamist, kuna hiljem on sirge ja kaunis naeratus, mis muudab olemise tunduvalt enesekindlamaks.

C., 14.01.2010 21:51 

Mind huvitab, kui väike oli iluviga, et piisas 8-st kuust breketite kandmisest?

Ja kas 20-aastaselt on juba mõttetum kanda breketeid? (s.t, et ei ole nii efektiivne ja tuleb kauem kanda)

R.(üle 20a), 15.01.2010 10:20 

Minul on ka breketid olnud paar kuud juba ja diktsiooni need kyll oluliselt ei muutnud.Nagu ka eelpool kõnelejatel on söömine valus alguses ja siis iga kuu mil neid pingutamas käid paar päeva.Näiteks kõvade puuviljade söömine on võimalik kui lõikad tykikesi jne.Usun,et kõik see on seda väärt kui hambad korda saavad.Kindlasti pidada konsultatsiooni hea ortodondiga,kes koostab raviplaani. Vanuse kohta arvan,et mida varem küll panna seda parem on,sest hamabd on siis alles kasvuprotsessis,aga kuna ise panin ka alles nüüd siis ootan tulemusi huviga.Kindlasti tuleb hoolitseda hiljem oma hammaste eest igapäev. vähemalt mulle ytles ortodont,et peale breketite eemaldamist tuleb öösiti kanda klambreid.Põhjus see, et hambad tagasi ei vajuks.

Deivi, 29.01.2010 16:29 

Minul olid breketid umbes aasta aega, kuigi hambad olid ikka väga puseriti. Kaks hammast üldse ei paistnudki.Aga jah, kiire liikuvus, kuigi olen ise kohe 20 saamas ja pool aastat on siis möödas sellest, kui ära võeti. Niiet vahet ei ole kui vana oled, loeb ainult see kuidas hambad kaasa liiguvad:). Mina olen tulemusega rahul. Üldmulje ei ole nii sirge kui vaja, aga seda sellepärast, et mul kohvad, mis natuke paksemad ja teistest hammastest veidi kõrgema mulje tekitajad:) Aga muidu olen rahul. Ei nõudnudki perfektsust, tahtsin vaid oma kahte peitu pugenud hammast nähtavale saada ja seda ma sain:D
Ja mulle ei läinud need miskit maksma, sest mul on tegelikult lõualuu kasvanud valesti..

M, 07.02.2010 22:15 

Minu väike iluviga oli üks ülemine lõikehammas, mis rivist välja end pressis ja segas tõsiselt söömist ja rikkus üldmuljet.

Poste 16
Lk: <<1  | >>
Foorum
Femme tänavamood
Femme uudiskiri

Milleks määrida kehale kreemi, mille koostisest pool muudab toote välimust, kuid mitte midagi ei tee Sinu naha heaks?
Cherry.ee - magusad pakkumised
Minu keha:
on läbi aegade sama
olen olnud ülekaaluline
olen olnud anorektiline
pole minu jaoks oluline
femme.ee kasutajatingimused registreeru kasutajaks uudiskiri reklaam koostööpartnerid kasutusõigus
© femme.ee