|
Esileht
>
Aktiivne
>
Foorum
>
Aktiivne
>
Rasedad, kõhud ...
Rasedad, kõhud paljaks!
Miks muutub üks osa rasedaist kõhu kasvades äkki alpideks: võtavad end paljaks, katavad nibud kinni ja lasevad end pildistada?
Loe edasi
|
3 inimest 5st pidas allolevat postitust tarvilikuks.
liska, 03.02.2010 11:33
Kõigepealt mainiksin, et antud autori tekste lugedes ei ole vajadust isegi vaadata, kes kirjutanud on, sest alati vinguva ja halvusatava stiili järgi on teda lihtne tuvastada. Ja nüüd vastused küsimustele. Ma ei ole ise rase, mul ei ole lapsi ja lähiajal ka ei soovi neid. Mulle ei meeldi tõesti, kui mõni sõbranna või tuttav lisab avalikku suhtlusportaali oma beebist 100 peaaegu samasugust pilti, kus tita on paljas, sööb vms, sest üldiselt ainult vanemad ise peavad neid pilte armsaks. Aga teine asi on fotograafi juures tehtud pildid nii lapsest kui rasedast. Rasedus on ju tegelikult ilus aeg ja võib-olla tõesti ka aeg, mil naine end eriti naiselikult tunneb. Ning jah, vanaduses on hea neid pilte vaadata. Ma ei saa aru, mis autorit konkreetselt häirib. Keegi ei sunni ju teda selliseid pilte tegema. Rohkem tolerantsust, Liisa Kaal.
|
0 inimest 0st pidas allolevat postitust tarvilikuks.
liska, 03.02.2010 11:35
Ei tahtnud pahasti öelda oma eelmise kommentaariga :)
|
Oeh, 03.02.2010 14:22
Fotograafina võin öelda, et tavariietuses ei tule lihtsalt kõht eriti esile ja inimesena võin öelda, et artikli autor on ilmselt tõesti "raseduskauge", et seda teemat üleüldse süvitsi puudutada.
|
vaaatavaatavaatamind , 03.02.2010 15:17
hea küll: "tavariided ei too kõhtu esile". seda küll. või noh: kui esil ta ikka peab siis olemagi? küsimus on enda paljaksvõtmises ju. ja piltide avalikkusele vahtimiseks panemine. see on ikka migni edevuse teema: ma olen nüüd nii uhke, et mul on laps tulemas - vaadake kõik mind, eriti uurige mu paljast kõhtu ja rinnajoond ja kannikaid ka on näha natuke!
|
Oeh, 03.02.2010 16:18
Ma arvan, et peaks olema ikka esil. Paljudega meist juhtub see ainult üks kord elus, see on täiesti tulnukas-olemine. Kuidas veresooned tulevad naha alt esile, kuidas naba ümbrus muutub, kuidas tekivad neeed vihatud rasedusarmid. Kui SUUR see kõht on ja millise kujuga - see on kõigil individuaalne. Needki on mälestused ja vanana vaatad ilmselt heldimusega seda pilti oma albumis või näitad lastele, et kust nad tulid ja kuidas nende lapsedki tulema saavad. Orksi panemine on igaühe enda valik. Aga perekonna ühised mälestused, ka tulevasest lapsest enne sündi, see on hindamatu.
|
, 03.02.2010 19:06
imelik autor on
|
:), 03.02.2010 21:20
Pole ka rase ega endal last, aga pooldan ka seisukohta, et mõni on elus vaid kord rase ning miks mitte seda jäädvustada. Kindlasti muutuvad selle käigus ka tujud jms, millega kaassneb edevus ja ma ei leia selles midagi halba. Kui tehakse pilte oma uuest autost, koerast ja korterist, siis miks mitte peaegi sündivast beebist? Orkutis teiste beebi ja kõhuga piltide vaatamine pole kohustuslik, mistõttu ei tohiks need kellelegi ette jääda.
|
T, 03.02.2010 21:29
Minul on tekkinud samad küsimused, mis loo autorilgi.
|
nii ema kui ka fotograaf, 04.02.2010 00:58
kulla teema algataja, kõige pealt soovitan sul see ilus teekond ette võtta ja rasedaks jääda, et seda kõike ka omal nahal kogeda, siis saavad väga paljud kummitavad küsimused vastuse ja palju parema ja tuntavama, kui kellegi seletus siin praegu. Üks asi on teooria teine asi on aga praktika, mille käigus saad kõike ise kogeda ja tunnetada. Väga paljusid asju ennem ei mõistetagi, kui ollakse ise selles õnnistatud olukorras ;) Sulle rahustuseks, võin ka öelda, et ei ole kõik rasedad sellised, et kukuvad kohe end pildistada laskma, vaid on just rohkem endasse tõmbunud ja ei kekuta oma rasedusega. Samas mis parata kui sul ikkagi on juba lõpu kuud käimas siis paratamatult jääb see kõht sul igatepidi ette ja teistele vaatevälja ja sinna pole mitte midagi teha, see lihtsalt on nii. Ja see on sügavalt su enda otsus, kas naudid teiste pilke endal või sa jälestad seda. sama on ka selle kõhukatsumisega. Mitte kõik ei taha seda, et keegi ( ka mitte südamesõber) tuleb ta suurt kõhtu katsuma ja patsutama. Inimesi on ju nii palju erinevaid ja ka nende suhtumised on eri asjadesse erinevad et üksühele ei saa kindalsti mitte midagi siin ilmas võtta.
Miks näidatakse aga oma palja kõtu pilte kuskil ühiskondlikus portaalis, see on iga ühe enda asi ja otsus. Vaevalt, et fotograaf õhutama hakkab, et "kle pane see pilt sinna üles!" see on ju täiesti ebaeetiline!!! Ma isiklikult saadaksin pikemalt mõtlemata sellise fotograafi ***** kui tullakse sellise jutuga, et ma peaks kuskile midagi üles panema hakkama. Kui aga pildistamisest rääkida, siis tõesti, kui sul on mingi tavaar riideid seljas siis ei paista see kõht sealt kuskilt välja ja noo ausalt mis ilupilte sa saad sealt kui ütled oma modellile, et "kle ole hea ja keri see pluus endal sinna kõhu ja rindade alla rulli... siis on kõhtu ka näha" Selliseid pilte võivad nad ise oma sõbrantsidega või mehega kodus teha :D Rasedana kannad niigi lohvakaid riideid mis väga ümber ei oleks, sest lihtsalt on ebameeldiv see ( samas jälle, et kuidas kellelegi eksole) ja kui need lohvakad riided lihtsalt kõhul on siis näeb selline asi kohati välja nagu kubujuss, st kõht ei tule riiete alt normaalselt esile. Mis aga on pildistamise eesmärk? et saaks seda SUURT kõhtu pildistada ja jäädvustada, et oleks pärast midagi meenutada ja ehk ka võrdlusobjektiks järgmiste rasedustega. Kõige parema tulemuse annabi siin just nimelt naturaalne nahk ilma riieteta. sedasi saab kõige parema ettekujutuse hilisemal ajal, et milline "pall" ma olin. Ja kui päris aus olla, siis ka mitte kõik rasedad ei taha pool aktikaid saada ja eelistavad siiski intiimsetel kohtadel riideesemed peal hoida, kui üldse end paljastada kui vaid kõhtu.
Kõik oleneb puhtalt inimese enda soovist nägemusest, kuidas ta neid pilte tahab saada :)
|
Eve, 04.02.2010 12:06
Minu olen arvamusel, et rasedate pilte kui selliseid on väga ilusaid ja kuna nad on tõepoolest tehtud proffessionaalide poolt, siis seda enam, neid on ilus silmal vaadata. Mina arvan, et üks põhjus, mis inimesed Orkuti, Facebooki jne oma pilte üles panevad, ongi see, et kas nad on ise kuskil eemal sõpradest ja sa ei näe neid igapäev ning tahad endast märku anda. Asi ei olegi alati selles, et ise tahad näidata, teinekord ka sõbrad küsivad su uusi pilte. Sellega hoiad sõprust ning näed, mis tema elus toimub. Mina isiklikult pooldan selliste piltide nagu raseduse ja laste piltide ja ka enda paljalt eksponeerimise piltide panekut suhtlusprotaalidesse, kuid pildialbumile võiks olla tehtud limiteeritud väga head sõprade ligipääs. Pole ju tarvis igal suvalisel sind vaadata.
Rasedus on iga naise üks kõige ilusamaid aegu. Sellest, kallis autor, saad sa aru alles siis, kui oled ise selle kõik läbi elanud.
|
Maria, 04.02.2010 20:54
Mina olen olnud rase ja käinud sel ajal ka fotograafi juures. Sellegipoolest ei ole mina oma kõhust lasknud pilte teha, sellele vaatamata on mul mälestus olemas ja ise olen rahul. Seega olen mina nõus autoriga.
Aga Eve jutt sellest, kuidas sõbrad tahavad uusi pilte näha (nõuavad uusi pilte näha)... sõbrad käivad mul külas ja ma saan neile pilte näidata omas kodus ning minu sõbrad ei NÕUA minult midagi.
|
|
|
rase, 05.02.2010 14:43
mina olen ka rase, aga arvan 100% samamoodi nagu loo autor. Ma olen ise samamoodi mõelnud, kuid kuna ei ole leidnud kaasmõtlejaid, siis ei ole seda eriti kusagil edasi arendanud:-) kuid mina ei saa ka aru, milleks neid pilte tehakse, enamikel neist ei ole mingit kunstilist-esteetilist väärtust. lihtsalt see on nagu "must" ja kuna kõik sõbrannad käivad, siis ikka pean ka minema samade riiete-asjade-poosidega ennast pildistama. see ei ole kunst minu arvates.
|
Eve, 05.02.2010 16:55
Maria ja teised - nimelt olen mina Eestist eemal ja minu sõbrad näevad minu elu kulgu just nimelt Orkuti kaudu. Ma ei demonstreeri neid pilte, need on näha vaid minu limiteeritud arv sõpradele. Ja enams mu sõpru on palunud, et näitaksin, kuidas kõhuke kasvanud on. Vahe on vist selles, et ma ei tee palja kõhu pilte :D Kõik on korralikud, viisakad riided seljas. Nõudma oli vist natuke vale sõna :) Aga samas, kuna ma ei viibi Eestis, siis saan ikka nuruvaid kirju ka, et saada sellest pilt ja sellest.
Aga minu sõbrannade pildid on küll tehtud ilusad, kellel ka kõhud paljad on. Veelkord rõhutan, et need pildid võiks olla siiski limiteeritud arv sõpradele vaatamiseks, mitte kõigile, See on minu arvamus.
Neid pilte tehakse ikka endale mälestuseks, kellele siis veel. Vanasti ei olnud selliseid võimalusi, nüüd on ja seda kasutatakse ära. Samas, kes ütleb et aastate pärast juba mingi uus trend ei ole?!?
Arvan ka seda, et pigem olgu ilusad pildid tehtud ja üles riputatud, kui et rasedad käivad tänaval kõhud paljad. See on minu meelest palju jubedam...või mis te arvate?
|
vaaatavaatavaatamind , 05.02.2010 18:04
arusaamatu, misseal siis enam vahet on: tänaval või orkutis, facebookis, rates või fuckme.comis?
|
1 inimest 1st pidas allolevat postitust tarvilikuks.
helen, 06.02.2010 16:52
Minus tekitas see artikel väga negatiivseid reaksioone. Miks ei või elu kõige ilusamal ajal (lapseootuse ajal) profesionaalse fotograafi juures teha kõige ilusamaid pilte ja neid üles laadida kui soovi. Arvates paranoiliselt, et mõni pervert need endale alla laev ja siis mõnu teeb on haige. Perverte on igasuguseid ja selleks ei pea kindlasti poolalasti rase olema pildil, et kellegi psühhi arvutisse jõuda.
Ja loo kirjutajale.....selleks peab tõesti ise lapseootust kogema, et mõista!!!!
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
 Näitusel "Ahvatlev ilu" esitleb Margit Kuusk oma magistritööna valminud erinevatest ajastutest pärinevate korsettide autentseid koopiaid. |  |
|
 |
|
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |