Rikkalik taimetoidumaailm

9. detsembril kell 19.00 kostitame oma armsaid lugejaid järjekordse hubase ja inspireeriva salongiõhtuga Veerenni asumis Herne tänav 6 asuvas kohvikus Kuusk Hernesto, kus astub üles hinnatud taimetoidukokk Sandra Vungi.

Sandra_Vungi (2)

Foto: Erakogu

Sandra on olnud taimetoitlane juba peaaegu üheksa aastat ning kirjutanud kolm kokaraamatut, millest üks on ilmunud USA kirjastuses ingliskeelsena ning on praegu müügil üle terve maailma. Samuti korraldab Sandra vegan-kokakoolitusi ning sellel kevadel andis Sandra koostöös Mahemarketiga välja endanimelise tootesarja „Sandra Vungi Vegan”. Sari sisaldab endas Sandra retseptide järgi valmistatud maitsvaid mahedast toorainest veganiküpsetisi.

Salongiõhtul avaneb kuulajate ees pilt sellest, kuidas see, mida me sööme, mõjutab meid ennast ja meid ümbritsevat. Õhtu pakub põnevat kuulamist nii neile, kes on juba taimetoiduga seotud, kui ka neile, kes kaaluvad taimetoiduga alustamist. Ent taimetoidule pühendatud õhtu pakub huvitavat ja harivat kuulamist kindlasti ka kõigile neile, kes veganismist veel midagi ei tea või suhtuvad sellesse toitumiskoolkonda sootuks skeptiliselt.

Sandra räägib ka sellest, kuidas temast taimetoitlane sai ning miks ta on otsustanud seda elustiili juba peaaegu üheksa aastat järgida. Samuti tutvustab Sandra taimetoitlase igapäevaelu ‒ mida ta sööb ja millised on tema lemmiktoidud. Otse loomulikult jagab Sandra ka ohtralt nippe taimsete söökide valmistamiseks ning annab soovitusi, milliseid taimseid toite valmistada pühade ajal. Samuti selgitab Sandra meedias levinud müüte ja hirmujutte taimetoitluse ja taimetoitujate kohta ning vastab suure rõõmuga kuulajate küsimustele. Tõestamaks, et taimetoit on tõepoolest maitsev, jagab Sandra praktilisi nõuandeid ja näitab, kuidas paari minutiga valmistada päevalilleseemnetest hapukoort.

Sandra Vungi_photo_by_Sandra_Vungi

 

Sandra usub, et taimetoitlus on jätkusuutlik ja rahuldustpakkuv elustiil, mis ei pea olema kallis ega keeruline. Taimetoitlasena saad endiselt süüa oma lemmiktoite, lihtsalt taimsel kujul. On palju nippe, kuidas lihtsalt ja kiirelt köögis taimseid hitte meisterdada ning toidupoes mitte pead kaotada. Sellest kõigest kavatseb Sandra ka rääkida.

Osalejad saavad kohapeal maitsta hõrgutavaid ja tervislikke suupisteid, mis on Sandra maitse-eelistusi arvesse võttes kokku pannud Kuusk Hernesto peakokk Renee Pärnsalu. Toidu parimad maitsenüansid aitab esile tuua veganitele sobivad Fezer veinid Californiast. Tegemist on veinidega, mis on valmistatud orgaanilise põllumajanduse reeglite järgi kasvatatud viinamarjadest.

Osalustasu on 15 eurot.

Kui soovid oma teadmisi laiendada, toitumistavasid parandada ning seeläbi oma elukvaliteeti tõsta, palume salongiõhtule registreeruda hiljemalt 8. detsembriks, täites allpool oleva vormi.

Üritus kestab ca 2 tundi. Küsimuste korral helista 522 9088 või kirjuta silvi@femme.ee

Kõigi salongiõhtul osalejate vahel läheb loosi Sandra kokaraamat „Taimsed magustoidud”.  Kindlasti piilu ka Sandra toidublogi.

Lisa kommentaar