Gastronoomilised kinoelamused

Aprillikuus Eestis esmakordselt toimuv Toidufilmide festival toob kinoekraanile värsked dokumentaalfilmid, mis tutvustavad nii maailmatasemel tippkokkasid kui ka toidutööstuse pahupoolt. Neljal päeval kinos Sõprus aset leidvatel linastustel saab tutvuda ka kohalike gastronoomiavaldkonna tegijatega.

Toidufilmide festival_foto erakogu

Foto: Erakogu

Festivali ühe korraldaja Taivi Koitla sõnul on festivali eesmärgiks senisest veelgi enam avardada publiku teadmisi toidukultuuri ja -filmide osas. „Filmiprogrammi koostades keskendusime värskeimatele dokumentaalfilmidele, mis oma sisu ja kvaliteedi poolest avavad uusi vaatenurki või tutvustavad kulinaarseid tipphetki vormides kavast tervikliku nähtuse isuäratavaks mõtterännakuks,“ kommenteeris Koitla.

“Valitud filmid pakuvad inspiratsiooni nii selle valdkonna esindajatele kui ka neile, kes kulinaariaga otseselt ei tegele. Puutume ju kõik igapäevaselt toidu ja toitumisega mingil moel kokku ning mõista, kuidas miski valmib või mille tarbimine põhjustab tagajärgi, millele varem pole mõeldud, võiks olla huvipakkuv paljudele,” lisas festivali korraldaja Helen Saluveer. “Kutsume huvilisi kaasa mõtlema, uudistama, uurima, arutlema ning elamusi ja naudinguid kogema.”

Korraldajate sõnul on märtsikuus avalikustatav programm mitmekesine ning selles leidub filme, mida vaadates kõht tühjaks läheb, aga ka filme, mille peale kõhus keerama hakkab. Filmidele teevad sissejuhatuse kohalikul kulinaariamaastikul tuntust kogunud tegijad.

Esimene Toidufilmide festival toimub 11.-14. aprillini kinos Sõprus.

Filmiprogramm avalikustatakse märtsikuus ning filmid linastuvad ingliskeelsena. Vaata ka www.foodfilmfestival.ee

Lisa kommentaar
Lisa kommentaar